DOMAINE DES ESCARAVAILLES (Sydrhône)

DOMAINE LES APHILLANTHES (Sydrhône)

DOMAINE LA COMBE SAINT-PAUL (Lanquedoc)

DOMAINE GRAND NICOLET (Sydrhône)

CLOS DES BRUSQUIÈRES (Sydrhône)

DOMAINE MAGNI (Sydrhône)

OT WINE (Toscana)

Il Mio Gin (Danmark)

CAIAROSSA (Toscana)

 


 

Domaine des Escaravailles

Navnet på dette vinhus stammer helt tilbage til det 17. århundrede hvor de daværende ejere gik i sorte klædninge og lignede sorte biller - på det sydfranske gallo-romanske sprog occitansk betyder "Escaravailles" netop "Biller".

Domaine des Escaravailles har nu været ejet af Ferran-familien som overtog i 1953, og drives i dag af Gilles Ferran efter at han overtog efter sin far i 1999. Han første egen vin var "La Ponce".

Vingården tæller i dag i alt 65 ha vinmarker, hvoraf de 40 ha er beliggende i Rasteau, og de resterende 25 ha er fordelt ud over Cairanne, Villedieu og Saint Roman.

En af de store fordele for dette vinhus er at markerne ligger højt (250 m) med stejle skråninger i slugterne, så vinstokkene er sikret en god eksponering i forhold til solen og en effektiv dræning af jorden, og i højden er druerne grundet det relativt kølige klima i stand til at give en friskere og mere aromatisk most.

Gilles arbejder hårdt for at hæve sig til den absolutte top i området, og derfor har han hyret sin gamle folkeskolekammerat, Philippe Cambie, som er meget kendt for sin indsats i Châteauneuf-du-Pape, hvor han i dag konsulterer mange tophuse.
Dette samarbejde har - udover tiltag som lavere udbytte, senere høst og strengere selektering - medført, at man hvert år på domainet deklassificerer en stor del af høsten for at sælge den som bulkvin til en del af Rhônedalens mest anerkendte négocianter.

Høsten foregår med håndkraft, og der bliver foretaget både sortering ved høsten og igen i kælderen inden produktionen kan begynde - så kun det bedste er godt nok for Ferran. Druerne afstilkes helt, vinificeres og lagres i kældrene, som ligger halvt under jorden i højderne ved Rasteau.

I dag laver vingården omkring 150.000 flasker, fordelt på en række forskellige appellationer og cuvéer. Nogle af huset cuvéer er:
 

CdR "Les Antimagnes" Rosé 2016

Druerne til denne rosé kommer fra forskellige vinmarker, beliggende på syd/østvendte skråninger i ca. 150-200 meters højde, hvor jordbunden primært består af kalk og ler.

Smagekommentarer
Direkte og kontant duft med toner af røde bær, krydderier og tropisk frugt. Smagen er letkrydret og intens med god balance.

Vinifikation
En blanding af 50% Grenache Noir, 40% Cinsault og 10% Syrah.
Høstudbytte 45 hl/ha.
Druerne afstilkes, når de ankommer til vineriet, hvorefter de presses nænsomt. Mosten forbliver med skindkontakt i 24 timer, før den flyttes over på ståltanke til udgæring ved 18 grader.

Anmeldelser
2015-årgang anmeldt til 90 point af Robert Parker:
"One of my favorite estates and run by Gilles Ferran, the 2015 Les Antimagnes Rose has upfront, perfumed notes of wild strawberries and flowers to go with a medium-bodied, beautifully pure, elegant and refreshing style on the palate. It's well worth a multi-bottle purchase."

CdR "Les Sablières" 2015

Druerne til Les Sablières kommer overvejende fra vinmarker, der kigger mod sydøst, nogle på terrasser og resten på skråninger. Jordbunden hovedsagligt består af rødt og gult ler og store runde sten, som det også er tilfældet i størstedelen af Châteauneuf-du-Pape.

Smagekommentarer
Duften er meget traditionel med flotte nuancer af brombær, krydderier og jord. Smagen er fyldig og intens med en flot balance.

Vinifikation
En blanding af 70% Grenache (40 års stokke) og 30% Syrah (30 års).
Høstudbytte 45 hl/ha.
Gæringen finder sted over 20 dage ved 28 grader, hvorefter vinen lagres separat på cementtanke.

Anmeldelser
Årgang 2010 blev anmeldt til 90 point i The Rhone Report:
"Always a fantastic value that never seems to disappoint, the 2010 Domaine des Escaravailles Côtes du Rhône Les Sablières, a blend of 70% tank aged Grenache, 20% Syrah, and 10% Carignan, boasts a fresh, edgy bouquet of crunchy black cherry, raspberry, mineral, sappy underbrush, and crushed violets. Very fresh and lively, with notable focus and purity, it is medium-bodied on the palate with a clean, light texture, integrated acidity, and a beautifully straight, lengthy finish. Overall, this highlights Grenache, yet shows the class of the vintage with a weightless feel, juicy acidity, and plenty of focus on the palate. This beauty will appeal to any lover of southern Rhône reds, and drink well for 5-8 years."



CdR "Les Antimagnes" Rouge 2015

Druerne til Les Antimagnes kommer fra forskellige vinmarker i Rasteau området, som ligger, dels på små terrasser, dels på skråninger i slugterne.

Smagekommentarer
Dejlig duft af krydderurter, kirsebær og jord. Smagen er fyldig med et diskret strejf af sødme, der munder ud i en vedvarende fyldig eftersmag.

Vinifikation
En blanding af 70% Grenache (60 år) og 30% Syrah (30 år).
Udbyttet er nede på 38 hl/ha, som skyldes de cirka 60 år gamle Grenache-stokke.
Gæringen finder sted over 20-30 dage ved 28 grader, hvorefter vinen lagres separat på cementtanke.

Anmeldelser
Denne 2015-årgang er tildelt 90 point af Robert Parker:
"One of the best values in 2015 Southern Rhônes is easily the 2015 Cotes du Rhone les Antimagnes from Domaine des Escaravailles. Based mostly on Grenache (there’s 30% Syrah in the blend) and aged in concrete tanks, it has classic notes of black raspberries, loamy earth, truffle and garrigue to go with a rounded, seductive and beautifully textured style on the palate. It’s ideal for drinking over the coming 3-4 years."

CdRV "La Ponce" 2015

Druerne til La Ponce kommer fra vinmarker i 150-200 meters højde i Rasteau. Jordbunden hovedsagligt består af rødt og gult ler.

Smagekommentarer
Duften er meget traditionel med flotte nuancer af chokolade, rødt kød, marmelade af sorte kirsebær. Smagen er fyldig og intens med en flot balance.

Vinifikation
En blanding af 80% Grenache (80 år) og 20% Syrah (35 år).
Høstudbytte 38 hl/ha.
Når druerne ankommer til vineriet, gennemgår de en meget streng sortering, hvorefter de afstilkes helt. Gæringen finder sted over 30 dage ved 28 grader, hvorefter vinen lagres separat.

Anmeldelser
Denne årgang er anmeldt af Robert Parker til hele 91-93 point:
"Still in tank, the 2015 Rasteau la Ponce sports a deep ruby color as well as full-bodied richness, sweet tannin and notes of caramelized cherries, black raspberries and flowers. This cuvee is 80% Grenache and 20% Syrah, with the Grenache brought up in tank and the Syrah in barrel."

 

Aktuelle vine fra Des Escaravailles:

Côtes du Rhône - Les Antimagnes 2016 - Rose 80,- pr. stk. v/6
Côtes du Rhône - La Ponce 2015/16 - Hvid 89,- pr. stk. v/6
Côtes du Rhône - Les Sablieres 2015 - Rød 75,- pr. stk. v/6
Côtes du Rhône - Les Antimagnes 2015 - Rød 85,- pr. stk. v/6
Rasteau - La Ponce 2015 - Rød 110,- pr. stk. v/6
Côtes du Rhône Villages Roaix - Les Hautes Granges 2012 - Rød 150,- pr. stk. v/6 (170,- pr. stk. v/1)
Cairanne - Boutine 2015 - Rød 150,- pr. stk. v/6 (170,- pr. stk. v/1)
Rasteau - Heritage 1924 2015 - Rød 150,- pr. stk. v/6 (170,- pr. stk. v/1)
Rasteau - Vin Doux Naturel - Rød dessert 130,- pr. stk.
Rasteau - Vin Doux Naturel - Hvid dessert 130,- pr. stk.

 

Domaine Les Aphillanthes

Indtil 1999 solgte Daniel Boulle og hans kone Hélène deres druer til det lokale kooperativ, som Daniels far havde gjort før dem. Med opbakning fra hans venner grundlagde de Dom. Les Aphilanthes.

Vingården udgør i alt 37 ha vinmarker rundt om byen Travaillan i Côtes du Rhône Villages appellationen.

Boulles grundtanke er at fokusere på at lave gode druer i marken og så lade vinen producere sig uden den store indblanden i processen. Vinificering sker i cementtanke og vinen bliver flyttet rundt v.h.a. tyngdekraften. Vinen filtreres ikke. Siden 2003 har man fulgt de biodynamiske principper og fra 2007 også dyrket vinen organisk.

Ligesom Dom. Des Escaravailles har Boulle hyret Philippe Cambie som konsulent og sparingspartner.
 

CdRV "Clementia" Blanc 2012

Smagekommentarer
Lysgylden farve - god friskhed, elegant og direkte.

Vinifikation
En blanding af 45% Roussanne, 45% Viognier og 10% Clairette.
Høstudbytte 45 hl/ha.
Druerne afstilkes, når de ankommer til vineriet, hvorefter de presses nænsomt. Mosten forbliver med skindkontakt i 24 timer, før den flyttes over på ståltanke til udgæring ved 18 grader.

Vin de Pays de Vaucluse 2011

Smagekommentarer
Duften er lækker og frugtig - masser af søde kirsebær, jordbær og sorte frugter. I smagen ligeledes masser af frugter og friskhed afsluttende med frugtsødme som sikrer fin balance.

Vinifikation
En blanding af 40% Merlot, 30% Syrah og 30% Grenache.
Høstudbytte 45 hl/ha.
Gæringen finder sted over 20 dage ved 28 grader, hvorefter vinen lagres separat på cementtanke.

 

Aktuelle vine fra Les Aphillanthes:

Côtes du Rhône - Clementia 2014 - Hvid 85,- pr. stk. v/6 (p.t. udsolgt!)
Vin De Pays de Vaucluse - 2013 - Rød 65,- pr. stk. v/6 (p.t. udsolgt!)
Côtes du Rhône Villages Plan de Dieu - Les Galets 2011 - Rød 105,- pr. stk. v/3 (p.t. udsolgt!)
Côtes du Rhône Villages - Vieilles Vignes 2012 - Rød 135,- pr. stk. v/3
Rasteau - Cuvée 1921 2012 - Rød 185,- pr. stk. v/1 (ganske få!)

 

Domaine La Combe Saint-Paul

Paul Maury er barnebarn og oldebarn af vinbønder og efter at have "stået i lære" i 2000 og 2001 i området, købte han selv sine første vinmarker i 2002. Henholdsvis 5 ha Syrah, Mourvedre og Grenache beliggende på "La Clape" og 4 ha Chardonnay marker beliggende på familieejet grund i Languedoc Pays d'Oc. I december 2009 blev der tilkøbt yderligere en gammel vinmark i Languedoc som i 2010 blev tilplantet med vermentino, roussane, viognier samt malbec, mourvedre og pinot noir.

Paul står selv for hele produktionen med hjælp fra sin kone.

Den samlede produkt er ret begrænset - f.eks. bliver der kun produceret 2.000 nummereret flasker af L'Insoupconné årligt - men vi er imponeret over kvaliteten - så absolut flot håndværk!

 

IGP Pays d'Oc Chardonnay 2016

Druerne til denne hvidvin kommer fra den gamle familiemark - og for området særligt at den er produceret på 100% Chardonnay. Jordbunden er ler og kalk.

Smagekommentarer

Vinifikation
100% Chardonnay.
Høstudbytte 75 hl/ha.
Druerne afstilkes, når de ankommer til vineriet, hvorefter de presses nænsomt. Mosten vinificeres i 12 dage på ståltanke ved 16 grader.

IGP Pays d'Oc Chardonnay Réserve 2014

Druerne til denne hvidvin kommer fra den gamle familiemark - en særlig del kaldet "l'Espritte" - og for området særligt at den er produceret på 100% Chardonnay. Jordbunden er ler og kalk.

Smagekommentarer

Vinifikation
100% Chardonnay.
Høstudbytte 60 hl/ha.
Druerne afstilkes, når de ankommer til vineriet, hvorefter de presses nænsomt. Mosten vinificeres i 12 dage på ståltanke ved 16 grader. Lagres på nye franske egetræsfade i 6 måneder.



AOP La Clape Gres Rouges 2014

Druerne til denne vin kommer fra "La Clape" området - Syrah i jordbund hovedsageligt bestående af ler-limsten og Mourvèdre og Grenache i sandet lerområder.

Smagekommentarer

Vinifikation
En blanding af Syrah, Mourvedre og Grenache.
Udbyttet på 40 hl/ha.
Traditionel vinifikation over 15-21 dage, hvorefter 50% lagres på tank, 25% på store fade og 25% på tank med egestaver - alt i 12 måneder.

IGP Pay d'Oc Amandiers Rosé 2016

Druerne til denne rosevin kommer fra gamle Grenache stokke i ler og kalkområder - faktisk fra området "La Clape"..

Smagekommentarer

Vinifikation
Grenache, cinsault.
Høstudbytte 50 hl/ha.
Håndplukkede druer i små kasser ankommer til vineriet. Her presses de nænsomt - og mosten vinificeres i 21 dage herefter.



AOP La Clape L'Insoupconné Rouge 2014

Druerne til denne vin kommer fra "La Clape" området - Mourvedre i jordbund af ler og sand og Syrah i ler og kalkområder. En mark på 0,85 ha. KUN PRODUCERET I 2023 NUMMEREREDE FLASKER.

Smagekommentarer

Vinifikation
En blanding af Mourvèdre og Syrah.
Høstudbytte 20 hl/ha.
Håndplukkede druer i små kasser ankommer til vineriet. Vinificeres i 21 dage med manuel omrøring. Lagring 10 mdr på nye franske fade, derefter 12 mdr på ståltank og til sidst 8 mdr på flaske inden salg.

AOP La Clape Le Diable Au Corps Rouge 2012

Druerne til denne vin kommer fra "La Clape" området - Mourvedre i jordbund af ler og sand. En mark på 0,85 ha. KUN PRODUCERET I 623 NUMMEREREDE FLASKER.

Smagekommentarer

Vinifikation
En blanding af Mourvèdre og Grenache.
Høstudbytte 17 hl/ha.
Håndplukkede druer i små kasser ankommer til vineriet. Vinificeres i 21 dage med manuel omrøring. Lagring 12 mdr på nye franske fade, derefter 12 mdr på ståltank og til sidst 8 mdr på flaske inden salg.

 

Aktuelle vine fra La Combe Saint-Paul:

IGP Pays d'Oc - Chardonnay 2016 - Hvid 69,- pr. stk. v/6
IGP Pays d'Oc - Chardonnay Reserve 2014 - Hvid 89,- pr. stk. v/6
IGP Pays d'Oc - Amandiers 2016 - Rose 69,- pr. stk. v/6
IGP Pays d'Oc - Viognier 2016 - Hvid 69,- pr. stk. v/6
IGP Pays d'Oc - Vermentino 2016 - Hvid 69,- pr. stk. v/6
AOP Languedoc La Clape - Grès Rouges 2014 - Rød 79,- pr. stk. v/6
AOP Languedoc La Clape - L'Insoupconné 2014 - Rød 130,- pr. stk. v/6
AOP Languedoc La Clape - Le Diable au Corps 2012 - Rød 160,- pr. stk. v/6

 

Domaine Grand Nicolet

Grand Nicolet er den ældste vingård i Rasteau, og ejes i dag af Jean-Pierre Bertrand, som er svigersøn til Nicolet som startede helt tilbage i 1931.
De første marker blev anlagt helt tilbage i 1875 og i 1926 blev den første private vinkælder - Cave Nicolet - anlagt i Rasteau.

Idag får de konsulenthjælp af den kendte Philippe Cambie og sammen laver de virkelig en vin med smæk i. Kan du li' en vin med frugt, kraft og fylde - krydderier og lakrids - så skal Grand Nicolet prøves!

CDR 2014

Smagekommentarer
Flot og dyb rød farve. Masser af mørke bær, krydderier og lakrids i både duft og smag - en lækker vin som alle kan li.

Anmeldelse fra Finansbureauet fortæller alt:
"Helt forrygende Côtes-du-Rhône med indsmigrende duft af læder og tobak, voluminøs mund med righoldige mængder lakrids, mokka, trøffel og peber og meget lang fadpræget eftersmag - alt sammen i perfekt balance. Rhône når det er allerbedst". 6 ud af 6 stjerner.

Vinifikation
En blanding af 70% Grenache plus 10% Syrah, 10% Mourvedre og 10% Carignan.
Lagret 14 måneder på beton.

 

 

 

Aktuelle vine fra Grand Nicolet:

Côtes du Rhône 2014 - Rød Tilbud: 79,- pr. stk. v/6
Rasteau Les Esqueyrons 2012 - Rød 199,- pr. stk.

 

Clos Des Brusquières

Et lille domaine ejet af Courtil-Thibaut familien med Claude Courtil som leder. Før i tiden blev hele produktionen solgt til en negociant, men siden årgang 1996, har han produceret og solgt vine i eget navn.

Productionen er helt traditionel - og man får virkelig en dejlig gammeldags og kompleks vin i glasset, hvis man åbner en flaske Clos Des Brusquières.

Familien ejer kun 8 ha vinmarker, men det er til gengæld nogle imponerende parceller med gamle vinstokke på det høje Brusquières plateau i det nordlige Châteauneuf du Pape. Her vokser vinstokkene på en ler og kalkstensjord dækket af de for området så berømte ”galets” (store runde lyse sten).

Ejer Claude Courtil er gudsøn af ingen ringere end Henri Bonneau, en af ​​de mest legendariske og beundrede producenter i området, og Claude har lært alt hvad han ved om vinfremstilling fra sin gudfar. Henri og Claude deler en dybtfølt forpligtelse for at dyrke markerne og lave vinen så naturligt som muligt: manuelt arbejde i markerne, traditionel lagring i store ”foudres” (egetræsfade) og aftapning uden klaring og filtrering.

Claude Courtil producerer med de traditionelle druer: Grenache, Mourvèdre, Syrah og Cinsault, bittesmå mængder af blot én vin – ingen luksus cuvéer, ingen ”speciel blend”, bare én ren, dyb og kompleks Châteauneuf-du-Pape. Alt hvad domainet formår samlet i én vin der tydelidt viser terroir og årgangskarakter hver gang!

Som Jeb Dunnuck - Robert Parker, The Wine Advocate - skriver: "I continue to love the wines of this estate, and readers looking for the essence of Provence need to latch onto a bottle. These are textbook, old school Châteauneuf du Papes all the way."
 

CNDP 2012

Smagekommentarer
Flot og klar farve. Klassisk duft af moden frugt, fad, læder, hestestald, peber, jordbær, oliven med et pift af lakrids. Elegant og meget balanceret i munden - mums, flot, flot Chateauneuf.

Vinifikation
En blanding af 75% Grenache og resten af Syrah, Mourvedre og Cinsault.
Lagret på foudres.

 

 

Aktuelle vine fra Clos Des Brusquières:

Chateauneuf-Du-Pape 2014/2015 - Rød 219,- pr. stk. v/6

 

Domaine Patrice Magni

Et familie-domaine som blev skabt i 1940. I 1993 tog Patrice Magni over efter sin far og bedstefar og startede for sig selv. I dag har det lille domaine 11 hektar - 7 hektar i Châteauneuf-du-Pape og 4 hk lige uden for grænsen i Côtes du Rhône. Dele af vinmarker ligger nord for Châteuneuf-du-Pape på plateauet “Le Bousquet” mens resten ligger øst og syd for byen tæt på La Nerthe. Her er jordbundsforholdene et dejligt mix af rødt og gult ler, kalk og sand. Côtes Du Rhône markerne ligger som nabo til det velkendte Château de Beaucastel.

Patrice startede tidligt med overgang til organisk produktion. Høsten sker med håndkraft og der sorteres hårdt.

CNDP 2013

Smagekommentarer
Flot klar mørkerød farve - en indbydende næse af sødlige bær, frugtig, og med lidt underliggende lakrids-krydderi - stor frugt i munden men blød og lækker og med en delikat frugtsødme til sidst - selvfølgelig ung nu, men vi spår at den kan drikkes fra 2015-2025.

Vinifikation
Komponeret af 75% Grenache, lagret på cementtanke, og 25% Syrah, lagret på barriques i et år.

CDR 2014

Smagekommentarer
Skøn klar og purpurrød farve - og en ung frisk næse med masser af bær - alle slags, hindbær, kirsebær, solbær - blød, frugtig og saftig i munden med et spændende lakrids-spark til sidst.

Vinifikation
Lavet nøjagtig som storebroderen.
Komponeret af 75% Grenache, lagret på cementtanke, og 25% Syrah, lagret på barriques i et år.

 

Aktuelle vine fra Domaine Patrice Magni:

Chateauneuf-Du-Pape 2015 - Hvid 199,- pr. stk. v/6
Chateauneuf-Du-Pape Cuvée Roussane 2015 - Hvid 299,- pr. stk. v/6
Chateauneuf-Du-Pape 2015 - Rød 199,- pr. stk. v/6
Chateauneuf-Du-Pape Cuvée Le Pressoir 2015 - Rød 299,- pr. stk. v/6
Côtes Du Rhône 2015 - Rød 85,- pr. stk. v/6

 

OT Wine (O.T. Società Agricola)

Her er en meget spændende vin fra området vest for Toscana. Når man står på toppen af bakken på matriklen og kigger 1 km mod syd, kigger man ind i det populære Bolgheri - et kultområde, som er utroligt populært - men ejeren af O.T. Wine ønsker ikke at være en del af Bolgheri - han ønsker at være helt sin egen - som i alle andre områder af hans liv.

Ejeren er nemlig Oliviero Toscani - en verdensberømt fotograf, som fra 1984 til 2000 blev kendt for foto-kampagner for det store firma United Colors of Benetton.
Mange af de penge som han tjente blev brugt på at købe land i området omkring byen Casale Marittimo, så i dag ejer han en stor ranch i bakkerne nord for Bolgheri.
Her har han stutteri, produktion af højkvalitets vildsvinekød, olivenolie-produktion og vinproduktion.
 

IGT "Quadratorosso" 2015

Smagekommentarer
Flot og klar, rubinrød farve. Lækker frugtig, krydret og floral næse - solbær og hindbær. God balance med en intens frugt.

Vinifikation
En blanding af 60% Syrah, 20% Teroldego, 15% Cabernet Franc og 5% Petit Verdot.
Lagret 6-8 måneder på stålfade.

 

IGT "OT" 2012

Smagekommentarer
Mørk og dyb, rubinrød farve. Teglrøde nuancer i 2008.

Forførende duft af eksotiske krydderier, friskkværnet peber, søde røde bær og krydderurter. God kraft med bløde tanninner.

Vinifikation
En blanding af 50% Syrah, 35% Cabernet Franc og 15% Petit Verdot.
De 3 druer vinificeres og lagret særskilt inden blanding. Lagring foregår på 225 liters barriques i 12 måneder - derefter 3 år på flaske inden frigivelse..

 

Aktuelle vine fra OT:

OT - iToscani 2015 - Rød 99,- pr. stk. v/6
OT - Quadratorosso 2015 - Rød 129,- pr. stk. v/6
OT - 2012 - Rød 199,- pr. stk. v/6
OT - Ekstra Jomfruolivenolie fra koldpressede, håndplukkede oliven 129,- pr. 1/2 liter

 

Caiarossa (Caiarossa s.r.l. Società Agricola)

Her befinder vi os i Val di Cecina og i landsbyen Riparbella. Et forholdsvis ungt vinhus fra 1998 som rigtigt fik fart på fra 2004 hvor Eric Albada Jelgersma overtog ejerskabet. Eric Albada Jelgersma ejer også 2 Grand Cru Classé huse i Margaux, nemlig Château Giscours og Château de Tertre.

Alle vine er biodynamisk produceret og alle druer bliver nænsomt plukket med håndkraft - normalt fra begyndelsen af september hen til slutningen af november hvor Petit Manseng druerne plukkes til deres søde Oro di Caiarossa. I alt råder Caiarossa over 70 hektar beliggende fra 150 til 330 meter o/h.
 

Pergolaia

Smagekommentarer
Flot farve. Intens næse, bløde tanniner og fremragende dybde.

Vinifikation
En blanding af overvejende Sangiovese med tilskud af Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon og Merlot.
Lagret 12-14 måneder på gamle tonneaux fade (500 l).

 

Caiarossa

Smagekommentarer
Mørk og dyb, rubinrød farve.
Fremragende og rig næse af mørke frugter, krydderier og chokolade. Kompleks og lækker vin. Luksus gives fra naturen ned i denne vin.

Vinifikation
En blanding af Merlot, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Syrah, Sangiovese, Petit Verdot og Alicante.
Druer vinificeres og lagret særskilt inden blanding. Lagring i ca. 18 måneder på fade - 30% nye og op til 3 år gamle - fra 11 måneder for de mest delikate druer som Alicante til 20 måneder for de mest kraftfulde druer som Petit Verdot og Cabernet Sauvignon.

Læs denne top-anmeldelse af Caiarossa 2006

 

Aktuelle vine fra Caiarossa:

Pergolaia 2006 - Rød 129,- pr. stk. v/6 (140,- pr. stk. v/1)
Pergolaia 2011 - Rød 129,- pr. stk. v/6 (140,- pr. stk. v/1)
Aria di Caiarossa 2011 - Rød 179,- pr. stk. v/3 (200,- pr. stk. v/1)
Caiarossa - 2006 - Rød 299,- pr. stk. v/3 (330,- pr. stk. v/1)
Caiarossa Bianco - 2013 - Hvid 179,- pr. stk. v/3 (200,- pr. stk. v/1)
Oro di Caiarossa - 2011 - Sød 230,- pr. stk.

 

Il Mio Gin

Ligesom vi har en forkærlighed for de små vinhuse, er vi altid interesseret i andre små projekter fra passionerede mennesker. Her er det ikke bordvin, men gin, som virkelig har fundet vores interesse. Og tillige en gin, som bliver produceret i Danmark!

Danske René har igennem flere år arbejdet med denne gin - med forkærlighed for de italienske krydderier, som også kommer tydeligt frem i ginen. Den er et godt mix mellem den Old English gin og moderne gin. Old English, da den stadig har et højt indhold af enebær og med et moderne twist af rosmarin og timian og med sødme fra appelsin og lemon.

Den kan nydes ren som f.eks. grappa - eller naturligvis mixed med tonic. Der anbefales Gents Tonic - og et stykke rød grape og mynteblade.

Aktuelle produkter fra Il Mio Gin og tilbehør:

Il Mio Gin 2016 - 0,5 liter 395,- pr. stk.

Priser er inkl. moms ab lager.

Copyright Degustation.dk 2012-2017