Det bliver ikke nemmere! Lige nu i maj hvor de grønne asparges vælter op ad jorden, kan du nemt lave denne salat, som kan give farve og smag til de fleste retter.
Du kunne jo prøve denne salat til fisk – hvor også Riesling passer perfekt!
Du skal bruge:
1 bundt grønne asparges, ca. 500 g
50 g rucola
Basilikumolie
1 potte frisk basilikum
1 fed hvidløg
1 dl olivenolie
Saft af 1 citron
Salt og peber
Knæk den nederste “træede” ende af aspargesene. Damp dem i ca. 2 minutter, hæld koldt vand over og afdryp. Skær de afdryppede asparges i lange snitter. Skyl og slyng rucola. Anret asparges og rucola på et fad.
Kom basilikum, presset hvidløg og olie i en blender. Kør til en grøn olie. Smag olien til med citronsaft. Dryp olien over asparges-salaten.
Her findes du nogle vine lavet med Riesling som bare passer glimrende til asparges: